Temná minulost druhé světové války

Zde-aktuality ze dne: 3. 2. 2024

Vyhledávání

Zde-aktuality ze dne

Rok 2012

8. 10. 2012

Omlouvám se, ale z důvodu časově dosti náročné, kompletní přestavby stránek o pevnosti Terezín, jsem dočasně přerušil aktualizaci stránek o továrně Richard.


2. 9. 2012

Dnešním dnem končí prázdniny, je čas začít pracovat. Po dvouměsíční přestávce jsem stránky aktualizoval a přidal další část popisu podzemí továrny Richard. Stránka je pojmenována jako Pravá část podzemí – 1 část. Jedná se o část podzemí, které na tomto (a ani na starém) webu nebylo doposud zpracováno.


2. 7. 2012

Do třetice jsem přidal ještě jednu aktualizaci části stránek věnovaných nálezům v podzemí.
Úprava se týká stránky s prostým názvem „lidé“. Není toho mnoho, ale přesto vás zvu na prohlídku toho, co se zachovalo po lidech pracujících v podzemní továrně Richard…
Máme před sebou dva měsíce prázdnin a dovolených. Z tohoto důvodu bude další aktualizace stránek až v měsíci září. Já se mezitím budu trochu věnovat pevnosti Terezín.

Přeji všem krásné prožití dovolených.


3. 6. 2012

V měsíci květnu jsem pokračoval v postupné obměně méně kvalitních fotografií. Stále zůstávám v sekci věnované nálezům v podzemní továrně Richard. Tentokrát se doplnění a úpravy týkají stránek (označení a tabulky, vybavení továrny, dokumenty).


1. 5. 2012

Byly doplněny texty a přidány nové fotografie na stránky věnované nálezům v podzemní továrně Richard (těžba, nálezové stavy, koleje a uložení strojů).


1. 4. 2012

Byla přepracována stránka na téma Richard II – úložiště radioaktivních odpadů.

Tentokrát mám do aktualizace i zajímavost v podobě diplomové práce na téma podzemní továrny Richard a souvisejících staveb.
Ke svému projektu pan Filip Landa píše:
Diplomová práce se zabývá urbanisticko-krajinářským řešením lokality o rozměrech cca 1,5×1 km západně od Litoměřic, kde se nachází bývalá podzemní továrna Richard I a bývalé krematorium. Cílem projektu je vhodné umístění nezbytných provozních objektů pro expozici o historii podzemní továrny a blízkého koncentračního tábora, zpřístupnění a rekonstrukce části podzemí a krajinářské úpravy s důrazem na pietní charakter celého místa.

Pravděpodobně nikdy nedojde k přetvoření na skutečnost, ale nápady a pojetí jsou dle mého názoru opravdu velice zajímavé.
Ostatně posuďte v tomto odkazu: http://filiplanda.cz/…_diploma.php


4. 3. 2012

Byl přidán soubor stránek věnovaných továrně Rabštejn.


3. 2. 2012

Byla přidána nově přepracovaná stránka věnovaná čerpací stanici u Labe. Po přesunu stránek jsou i nadále průběžně prováděny další drobné úpravy v textech a fotografiích.


Oznamuji všem, že je několikaměsíční práce završena!

Jsem rád, že Vás můžu pozvat na procházku po továrně Richard právě v tento den, v den, kdy se rodí rok 2012. Za realizaci děkuji „mecenáši“ Marcelu Fujcikovi, majiteli reklamní agentury MARF, který zafinancoval novou tvář nových stránek. Nemalý dík také patří manželům Hellebrantovým – zejména Daliborovi za to, že svým programátorským umem vdechl stránkám život. Jeho ženě Hance pak za stylistické a jazykové korektury, které tímto nekončí, ale nadále budou pokračovat, stejně jako budou růst stránky o továrně Richard.

A co si přát? Kromě obligatorního zdraví a štěstí snad jen to, aby měly stránky vysokou návštěvnost, aby se lidé o továrnu Richard zajímali a třeba mi i pomohli k rozluštění záhad, které stále visí ve vzduchu a které mi nedají spát. Tak krásný nový rok a všechno dobré.

Roman Gazsi


Naposledy upraveno 21. 11. 2012


předcházející článek | zpátky nahoru | následující článek


Web Archiv Tyto stránky jsou od 26. 1. 2007 zařazeny
do fondu České národní bibliografie.
Budou trvale uchovávány a archivovány Národní knihovnou České Republiky
a online zpřístupňovány na www.webarchiv.cz.
CC Obsah stránek © 2000–2014 Roman Gazsi, grafické zpracování © 2011 MARF s.r.o.
Technické řešení © 2010–2014 Dalibor Hellebrant.
Obsah stránek je k dispozici s licencí Creative Commons, výjimkou mohou být některé fotografie, u nichž (popř. v zápatí článku) je uvedena jiná informace o autorství než Richard-1.com.